Alderley Court, Berkhamsted
Reconfiguration of a family home

In re-imagining this house for modern day family living, our re-design reconfigures the entire house without enlarging the existing footprint and without the need to extend into the garden.

 

The busy family desired open-plan living.To do this, and create free flowing spaces without clutter, the ground floor re-design removed the cellular rooms and walls to create an open plan kitchen-diner, generous hallway and large living room.  

 

Within these zones some of the walls are lined and detailed with oiled ash. This bespoke joinery is not only for display purposes, but to conceal hidden rooms and storage areas. A utility / boot room is tucked behind the kitchen-diner, a shower / toilet room is concealed in the hallway, along with a cloakroom, and the living room features a generous wall of storage and display.

 

Upstairs small extensions to the dormers have dramatically improved room heights to existing bathrooms, which were previously cramped with low ceilings and poor daylight levels.