When our client approached Feneley Studio to redesign and extend their 1970s townhouse in St Albans, the project presented an ideal opportunity to deal with a large and problematic drop from the back of the house into the garden.   

 

The design features a remodelled kitchen diner which overlooks a sunken garden room extension, providing the ‘missing link’ between the original house and the garden. This garden room is visually separated from the original house with the introduction of a full-width rooflight that connects the old and new.  

 

The extension is finished with birch plywood joists, ceiling and window seat detail. Flooring throughout is finished with a dark grey micro-cement which achieves a fluid appearance to the varying floor levels and steps. Bespoke joinery items complement the beautifully crafted and engineered kitchen installation adding to the minimalistic aesthetic of the spaces.  A corner oriel window, clad in bronze, will naturally weather over time and the introduction of a sedum roof, to encourage biodiversity, provides a delightful view from the main living room located on the first floor.

Corringham Court

Modernising a 1970s townhouse

Feneley Studio


3B London Road
St Albans
AL1 1LA

01727 845 202
mail@feneleystudio.com

FeneleyStudio2 Limited

Registered in England and Wales

Reg No 10403654